Trenutne razmere v svetu praktično narekujejo naša življenja. Od števila okuženih z novim virusom je v nekaterih primerih odvisen celo obstoj srednjega ali manjšega podjetja in v nemalo primerih tudi višina mesečnega prihodka za povprečno slovensko družino. Situacija, kjer bi bilo okuženih večina zaposlenih ali celotna družina niti ni tako malo verjetna, saj je dejansko dovolj zgolj en zaposleni ali član družine, ki kot asimptomatski prenašalec novi virus SARS- CoV-2 razširi med vse.

Ravno zato smo se pri Actinia Medico odločili, da slovenskim podjetjem in fizičnim osebam ponudimo hitro, učinkovito in cenovno ugodno storitev testiranja s hitrimi antigenskimi testi(HAGT), kjer se testiranje s strani usposobljenega medicinskega osebja opravi bodisi direktno pri naročniku, bodisi v medicinskem centru Paracelzus. Tako lahko v roku ene ure izveste mikroepidemiološko sliko znotraj vašega podjetja, oddelka ali športne ekipe, ki vam zelo jasno pove ali je kdo izmed vas tak, ki bi ga zaradi varnosti ostalih morali nemudoma napotiti v karanteno, v primeru testiranja posameznika pa rezultate izveste že v nekaj minutah. Težava klasičnega laboratorijskega testiranja pri nas je ravno selektivno testiranje in čas, ki ga sistem potrebuje, da vzorce testira in sporoči rezultate. V kolikor se preko laboratorijskega PCR testiranja po nastopu simptomov izve, da je oseba pozitivna, je za prenos okužbe morda že prepozno, saj je oseba kužna in s tem prenašalec okužbe že 48 ur pred nastopom prvih simptomov. Poleg tega je lahko oseba tudi okužena, pa tega sploh ne ve, saj ne kaže nobenih znakov - je asimptomatska in ravno tak prenašalec je za prenos virusa najbolj nevaren. Seveda obstaja tudi samoplačniško laboratorijsko testiranje, a je le to cenovno precej drago in kot tako za celotno podjetje, družino ali ekipo enostavno ne pride v poštev.

Kaj sploh so hitri antigenski testi(HAGT)? Hitri antigenski test(HAGT) se s pomočjo visoko senzitivnih monoklonskih protiteles uporablja za kvalitativno odkrivanje nukleokapsidnega proteina SARS-CoV-2 v vzorcih človeškega oralno-žrelnega ali nosno-žrelnega brisa, ki je zasnovan izključno za postavljanje diagnoze COVID-19. Tako lahko s hitro reakcijo ob pripravi in testiranju vzorca odkrijemo, ali je v osebi trenutno prisoten virus, brez da bi bilo vzorce sploh potrebno pošiljati v laboratorij. V našem primeru samo zbiranje vzorca (bris) opravi usposobljena medicinska sestra, ki nato sam test tudi izvede in vam najkasneje v 15 minutah po odvzemu brisa, že sporoči zanesljive rezultate. Za razliko od ostalih pri Actinia Medico nudimo tudi oralno-žrelni odvzem brisa, ki je nekoliko manj neprijeten od nosno-žrelnega, ki se povečini uporablja drugod.

Se sprašujete kako je lahko nekaj tako enostavnega, hitrega in cenovno dostopnega sploh zanesljivo? Z veseljem vam povemo, da so naši antigenski testi zelo natančni, saj jih odlikuje kar 99,22% specifičnost in 96,72% občutljivost, poleg tega pa imajo priložen tudi evropski certifikat EN ISO 13485.

Glavne prednosti antigenskih testov:

-          Hitri in enostavni za uporabo

-          Zanesljivi rezultati v samo 15 minutah

-          Za izvedbo testa ne potrebujemo laboratorija in se lahko izvede direktno pri naročniku ali kar pri vas doma ob vnaprej dogovorjenem času

-          Cenovna dostopnost in možnost testiranja posameznikov

-          Lahko se jih hrani pri sobni temperaturi

-          Ni navzkrižne reaktivnosti s človeškimi patogenimi koronavirusi in virusi gripe.

Zakaj bi torej tvegali razmah okužbe, ko pa lahko na lokaciji vašega podjetja, bivališča ali v Medicinskem Centru Paracelzus naše usposobljeno osebje hitro, učinkovito in cenovno ugodno izvede testiranje, ter vam tako ponudi priložnost pravočasnega ukrepanja, ki se vam bo zagotovo obrestovalo.

Za več informacij in povpraševanje se obrnite na info@actiniamedico.com